v

0455-324902

info@hkcleaning.se

Titanvägen 9

37150 Karlskrona

08:00 - 17:00

Måndag - Fredag

Har du problem med påväxt på ditt tak?

Vi fixar ett rent och fint tak med långvarigt skydd mot alger, mossa och lav.

Låt oss behandla ditt tak så du får ett bestående resultat med skydd mot fortsatt påväxt
av alger, mossa och lav.

 

Alger, mossa och lav växer fast på ditt tak, du kan varken sopa, skrapa, spola eller tvätta bort påväxten med et varaktigt resultat. Deras mikroskopiska rötter och sporer sitter kvar i takpannorna och så fort de får näring och ljus sätter de igång att växa igen. Risken är dessutom stor att du gör mer skada än nytta med dina försök att få bort påväxten på mekanisk väg eller med hjälp av högtryckstvätt. Dessutom är jobbet riskfyllt att utföra själv om man är ovan vid arbete på tak och inte har rätt utrustning.

Om man väljer att inte göra något är risken stor att påväxten skadar takpannorna. Mossa och lav binder fukt och i och med att taket då står i ständig kontakt med väta kommer vatten till slut att sugas in i takpannorna. Därefterär det en tidsfråga innan frosten orsakar sprickor med läckage som resultat. Regn och smältvatten når undertaket som kan ge röta i läkt, sämre bärighet och vatten kan tränga igenom undertaket och man riskerar fukt- och mögelskador.

Med vår behandling får man ett bestående skydd. Vår metod stryper näringstillgången och tar bort förutsättningarna för överlevnad för alger, mossa och lav. Utan näring försvinner påväxten efterhand. Vår produkt är dessutom biologoiskt nedbrytningsbar och vid korrrekt hantering helt ofarlig för människor och djur.

Dock får man vara tålmodig eftersom resultatet inte syns omgående. Metoden är långtidsverkande och alger, mossa och lav dör omgående. Dock tar det mellan ett och två år innan påväxten har lösts upp, förmultnat och sköljts bort av väder och vind.

Anlita oss så får ni arbetet utfört av fackmän med både god vana och rätt utrustning.

Välkommen att kontakta oss idag! Du når oss på telefon: 0455-324 902 eller via mejl magnus.h@hkcleaning.se. Det går även bra att fylla i vårt kontaktformulär.

Hk Sanering är en del av Hk Cleaning. Söker du Sanering klicka här.

Försäkrad av Trygg-Hansa.

Ring oss idag! 0455 - 324902